dimecres, 18 de març del 2015

El nostre hort


 Ja fa tres setmanes vam preparar la terra dels nostres horts per sembrar raves.
 Primer vam remoure la terra per airejar-la amb aixades i rasclets i, alhora, anàvem treient les males herbes i pedres que sortien. Tot seguit, la vam regar una mica amb la regadora.
 Vam aprofitar per prendre mides del nostre tros d'hort amb la cinta mètrica i, després, a classe el vam dibuixar. El nostre hort medeix 3 m per 1,55 m.
 La setmana següent, vam buscar informació sobre els raves i la vam exposar a classe. Així vam aprendre les seves característiques, com l'havíem de sembrar i cuidar en tot el procés i, també, les seves propietats que són moltes.


 La sessió següent va consistir en sembrar les llavors dels raves.
Primer vam tornar a llaurar i ja vam obrir dues fileres a la terra d'uns tres cm de profunditat on després hi anàvem posant les llavors com aquell qui posa sal a un plat.





Les llavors eren molt petites, com granets de sorra.
Un cop posades les llavors, anàvem tapant-les una mica amb l'aixada. I finalment, els vam regar.





Ara estem més pendents que mai de si plou o no perquè sabem que els raves no necessiten molta aigua, mirem de regar-los cada tres dies una mica, sense que s'hi facin bassals.













 Després d'uns deu dies d'haver-los sembrat ja estan brotant les fulles, sobresurten uns tres o quatre centímetres de la terra, i hem remogut la terra dels costats dels raves amb els rasclets per tal d'estovar-la.





1 comentari: